Vermogensrendementsheffing
Een spaarrekening aanhouden voor ‘de oude dag’ maakt deze nog geen pensioenvoorziening. Er zijn wezenlijke verschillen tussen een fiscaal gefaciliteerde pensioenvoorziening en het aanhouden van vermogen als oudedagsvoorziening. Ook is geen sprake van dubbele heffing bij belastingheffing over vermogen.

controle Belastingdienst arbeidsrelaties zorg
Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën stuurt de Tweede Kamer een brief over de fiscale behandeling van uitkeringen van de stichting Zorg na Werk in Coronazorg.

Het kabinet heeft een verlenging van de NOW aangekondigd, met nieuwe voorwaarden: de NOW 2.0. Ook de huidige NOW, ofwel NOW 1.0, wordt aangepast. Meer organisaties kunnen van de NOW 1.0 profiteren, maar ze moeten er snel bij zijn!

De ontslagboete blijft toch deels bestaan. Dit geldt voor bedrijven die meer dan 20 mensen ontslaan en geen akkoord hebben met de vakbonden.

Het kabinet laat de nieuwe ronde van 'coronasteun' een maand langer doorlopen, tot 1 oktober 2020. Daarnaast is besloten om de compensatie voor vaste kosten op te schroeven. Ondernemingen kunnen nu € 50.000 tegemoetkoming krijgen in 4 maanden, terwijl dit eerder € 20.000 in 3 maanden was.