Minister Ollongren heeft enkele veranderingen van de Nationale Hypotheek Garantie bekendgemaakt die per 1 januari 2020 inwerking treden.

Rechtbank Noord-Nederland heeft onlangs geoordeeld dat de uren die een ondernemer besteedt aan (social) media niet zomaar meetellen bij de toets of de ondernemer voldoet aan het urencriterium.

De wettelijke mogelijkheid van turboliquidatie is in 1994 ingevoerd om misbruik van inactieve rechtspersonen te voorkomen. Risico op misbruik is mogelijk, maar dit betekent nog niet dat turboliquidaties per definitie malafide zijn. Wel verdient de rechtsbescherming van de positie van schuldeisers verbetering bij een turboliquidatie met achterlating van schulden.

Vanaf 1 januari 2020 hebben ondernemers eHerkenning nodig om zelf aangifte loonheffingen te doen via de website van de Belastingdienst. Op het forum Salaris van de Belastingdienst is een handreiking gepubliceerd over de aanvraag van eHerkenning

De toekenning van een nieuw BTW-identificatienummer (BTW-id) aan eigenaren van eenmanszaken heeft ook gevolgen voor hen bij het zakendoen binnen en buiten de Europese Unie. Waar moeten deze ondernemers nu op letten vanaf 1 januari 2020?